Fillon si v prieskumoch polepšil, vedúci tandem sa však nemení

NETKY.SK • 1 Apríl 2017, 20:37 • 2 min
Fillon si v prieskumoch polepšil, vedúci tandem sa však nemení

PARÍŽ - Francúzsky prezidentský kandidát Francois Fillon znížil náskok dvojice svojich najsilnejších súperov, centristu Emmanuela Macrona a kandidátky krajnej pravice Marine Le Penovej. Informovala o tom dnes spravodajská stanica Europe 1.

slovakia

left justify in out

Výsledky najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý robil inštitút BVA-Salesforce, naznačujú, že Fillon za uplynulý týždeň posilnil svoje pozície a dosiahol nárast preferencií o dva body: pripravených voliť ho je teraz 19 percent voličov.

 

Fillon si polepšil aj v tábore svojich sympatizantov, kde počet tých, ktorí sú už teraz pevne rozhodnutí odovzdať mu v prvom kole svoj hlas, stúpol za uplynulý týždeň o desať percent - na celkových 79 percent v rámci strany Republikáni (LR).

 

Ako uviedla stanica Europe 1, Fillon si svoje pozície posilnil prvýkrát po týždňoch, keď sa stupňoval škandál súvisiaci s údajným fiktívnym zamestnávaním jeho manželky a detí a ďalšími podozreniami.

Lídrami prieskumu verejnej mienky pred prezidentskými voľbami vo Francúzsku sú naďalej Macron a Le Penová, ktorých by v prvom kole volilo 25 a 24 percent opýtaných.

 

Fillon by skončil za nimi, na treťom mieste. O ďalšie percento si polepšil aj krajne ľavicový kandidát Jean-Luc Mélenchon, ktorého sa chystá voliť 15 percent respondentov a ktorý v prieskumoch obsadzuje štvrtú priečku.

 

Socialista Benoit Hamon má podporu 11,58 percent potenciálnych voličov a je na piatom mieste.

Francúzske prezidentské voľby sa budú konať v dvoch kolách - 23. apríla a 7. mája.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona