Fillon je už v dôsledku aféry podľa prieskumu za dvoma rivalmi

NETKY.SK • 4 Február 2017, 15:32 • 2 min
Fillon je už v dôsledku aféry podľa prieskumu za dvoma rivalmi

PARÍŽ - Nezávislý kandidát Emmanuel Macron a líderka ultrapravicového Národného frontu Marine Le Penová by sa podľa dnes zverejnených výsledkov prieskumu verenej mienky inštitútu BVA dostali do rozhodujúceho druhého kola prezidentských volieb vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Naopak, donedávna favorizovaný kandidát konzervatívcov, expremiér Francois Fillon by po afére okolo podozrení z údajného fiktívneho zamestnávania rodinných príslušníkov zostal podľa výsledkov prieskumu pred bránami druhého kola.

 

Absolútne čísla však naznačujú, že súboj v prvom kole volieb 23. apríla môže byť ešte veľmi tesný, veď Marine Le Penovú by aktuálne podporilo 25 percent respondentov, Emmanuela Macrona 21-22 percent oslovených a Francoisa Fillona 18-20 percent respondentov.

 

Druhé kolo volieb 7. mája by sa podľa prieskumu stalo korisťou Macrona, niekdajšieho ministra hospodárstva, ktorý by tak vystriedal v Elyzejskom paláci Francoisa Hollanda. Ten sa opätovnej kandidatúry na prezidentský post vzdal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies