FILLON: Francúzsko-nemecké vzťahy nikdy neboli také zlé

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 17:41 • 2 min
FILLON: Francúzsko-nemecké vzťahy nikdy neboli také zlé

BERLÍN - Bývalý francúzsky premiér Francois Fillon sa obáva, že po septembrových parlamentných voľbách v Nemecku sa vzťahy Paríža s Berlínom veľmi zhoršia.

slovakia

left justify in out

"Vzťahy medzi Francúzskom a Nemeckom ešte neboli také zlé," povedal v piatok Fillon, dnes opozičný konzervatívny poslanec, počas návštevy Berlína. "Obávam sa, že po septembrových parlamentných voľbách v Nemecku sa situácia výrazne zhorší," varoval francúzsky expremiér narážajúci na voľby, v ktorých sa kancelárka Angela Merkelová bude uchádzať o svoj tretí mandát.

Fillon sa v Berlíne stretol s nemeckými predstaviteľmi vrátane ministra financií Wolfganga Schäubleho, ktorí vyjadrili obavy "zo zdravia francúzskej ekonomiky, stavu vzájomných vzťahov a rizika narastajúcich protinemeckých sentimentov vo Francúzsku". Podľa nich "francúzsky prezident čaká na pád pani Merkelovej a vraví si, že po nemeckých voľbách je malá šanca na výraznú zmenu v ekonomickej orientácii Nemecka a Európy". "Je to vážna chyba," povedal Fillon a dodal, že všetko smeruje k zväčšovania rozdielov medzi Francúzskom a Nemeckom.

Fillon bol premiérom v čase prezidentovania Nicolasa Sarkozyho, ktorého veľmi úzke vzťahy s Merkelovou im obom vyslúžilo pomenovanie "Merkozy". Podľa Fillona prezident Francoise Hollande neodpustí Merkelovej, že v minuloročných prezidentských voľbách podporovala svojho priateľa Sarkozyho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies