Fillon dokonca vyplatil svojej manželke aj odstupné

NETKY.SK • 7 Február 2017, 22:06 • 2 min
Fillon dokonca vyplatil svojej manželke aj odstupné

PARÍŽ - Francúzsky týždenník Le Canard Enchainé zistil, že prezidentský kandidát Francois Fillon nielenže fiktívne zamestnával svoju manželku, ale dokonca jej dvakrát vyplatil z verejných financií odstupné v celkovej výške 45.000 eur, keď prestala pracovať ako jeho asistentka v parlamente v rokoch 2002 a 2013. Týždenník to uvádza vo svojom stredajšom vydaní.

slovakia

left justify in out

Konzervatívny prezidentský kandidát označil vo vyhlásení najnovšie údaje týždenníka za "klamstvá", ktoré "možno vysvetliť iba želaním uškodiť".

 

Le Canard Enchainé píše, že Penelope Fillonová po prvý raz dostala odstupné po tom, ako sa jej manžel stal členom francúzskej vlády. Podľa týždenníka pritom už mala nové miesto asistentky, ktoré dostala na manželovu žiadosť. Pracovala u poslanca parlamentu, ktorý ho vystriedal.

 

Fillon v pondelok zverejnil na svojej webovej stránke, že jeho manželka zarobila počas 15 rokov (1986-2013), keď pracovala ako asistentka poslancov, asi 680.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies