Fillon: Ak pravicoví voliči podporia Le Penovú, prezidentom sa stane Macron

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 12:31 • 2 min
Fillon: Ak pravicoví voliči podporia Le Penovú, prezidentom sa stane Macron

PARÍŽ – Francúzsky prezidentský kandidát Francois Fillon odkázal pravicovým voličom, že ak dajú hlas Marine Le Penovej, nakoniec sa prezidentom stane Emmanuel Macron. V rozhovore pre dnešný francúzsky denník Le Figaro tiež vyhlásil, že verí vo svoj postup do druhého kola a zaútočil na Macrona v otázke islamského radikalizmu.

slovakia

left justify in out

"Ak budú voliť Le Penovú, budú mať Macrona," povedal Fillon. Dával tým najavo, že ak do druhého postúpia Le Penová a Macron, druhý menovaný ma podľa prieskumov veľkú šancu na celkové víťazstvo.

 

Jedna z hlavných Fillonových tém v kampani je boj proti islamskému radikalizmu. V tejto súvislosti adresoval tvrdé slová Macronovi: "V boji proti islamizmu, ako aj v ostatných témach, je Macron vágny. Nevidno u neho odhodlanie efektívne bojovať proti tomuto nebezpečenstvu. Pre Macrona nie je islamizmus totalitnou hrozbou, ktorá ohrozuje svetový mier."

 

Fillon svojmu súperovi vyčíta, že nehovorí o vyhosťovaní nebezpečných islamistov ani o rozpúšťaní radikálnych islamských skupín na francúzskom území.

Na otázku o predpokladaných výsledkoch nedeľňajšieho prvého kola prezidentských volieb odpovedal stroho: "Dostanem sa do druhého kola."

 

V predvolebných prieskumoch vedie centrista Macron pred predsedníčkou Národného frontu (FN) Marine Le Penovou, ktorí majú najväčšiu šancu na postup do druhého kola volieb, konaného bude 7. mája. Fillon a ľavičiar Jean-Luc Mélenchon obsadzujú v sondážach striedavo tretiu a štvrtú priečku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies