Filipíny si pripomínajú prvé výročie zasiahnutia supertajfúnom Haiyan

NETKY.SK • 8 November 2014, 15:05 • 2 min
Filipíny si pripomínajú prvé výročie zasiahnutia supertajfúnom Haiyan

TACLOBAN - Filipíny si v sobotu pripomínajú prvé výročie zasiahnutia supertajfúnom Haiyan, ktorý si vyžiadal viac ako 6 300 obetí. Tisícky ľudí si ich pamiatku uctili v meste Tacloban, metropole najviac zasiahnutého ostrova Leyte.

slovakia

left justify in out

S bielymi balónmi a sviečkami v rukách kráčali jeho ulicami a v meste sa pred východom slnka rozozvučali kostolné zvony. Spomienkovú slávnosť zorganizovali aj na miestnom masovom hrobe, kde je pochovaných takmer 3000 obetí prírodnej katastrofy.

 

Tajfún Haiyan zasiahol Filipíny 8. novembra 2013 a okrem obetí si vyžiadal aj obrovské materiálne škody. Až štyri milióny ľudí zostali bez domovov, odkázaní na pomoc. Medzinárodné spoločenstvo na čele s OSN následne v krajine odštartovalo rozsiahlu humanitárnu operáciu. Meteorológovia tvrdia, že Haiyan bol najsilnejší tajfún v histórii, aký kedy zasiahol pevninu. Celkovo jeho následky pocítilo viac ako 14 miliónov obyvateľov v šiestich regiónoch a 44 provinciách Filipín. Úrady okrem 6300 obetí stále evidujú viac ako tisíc nezvestných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies