Filipíny sa pripravujú na príchod tajfúnu Koppu

NETKY.SK • 16 Október 2015, 11:46 • 2 min
Filipíny sa pripravujú na príchod tajfúnu Koppu

MANILA - Silný tajfún Koppu smeruje dnes priamo na ostrov Luzon, najväčší a najľudnatejší zo súostrovia Filipín. V dôsledku blížiaceho sa prírodného živlu vydali tamojšie úrady varovanie pred búrkami v takmer 20 provinciách a políciu s armádou uviedli do pohotovostného režimu, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tajfún Koppu, ktorý v centre sprevádza vietor s rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu, sa nachádza približne 585 kilometrov východne od provincie Aurora v severovýchodnej časti ostrova Luzon. S rýchlosťou 15 kilometrov za hodinu sa pohybuje západným smerom. Tajfún by mal podľa predpovedí meteorológov nabrať v noci nadnes na sile.
"Armádu a záchrannú službu sme uviedli do stavu pohotovosti," povedal výkonný riaditeľ filipínskej Národnej rady pre znižovanie rizika katastrof Alexander Pama.


Filipíny zasiahne v priemere 22 tajfúnov ročne. Supertajfún Haiyan - najsilnejší tajfún, ktorý kedy zasiahol Filipíny - spôsobil v roku 2013 obrovské škody v stredných častiach tejto ostrovnej krajiny, usmrtil vyše 3600 ľudí a milióny ďalších pripravil o domovy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona