Filipíny pre znásilnenie vyhostili panamského diplomata

NETKY.SK • 12 Máj 2012, 06:25 • 2 min
Filipíny pre znásilnenie vyhostili panamského diplomata

Filipíny pre znásilnenie vyhostili panamského diplomata - Politika Filipíny vyhostili panamského diplomata za údajné znásilnenie 19-ročnej ženy. Oznámilo to dnes v Manile ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

img

Filipíny vyhostili panamského diplomata za údajné znásilnenie 19-ročnej ženy. Oznámilo to dnes v Manile ministerstvo zahraničných vecí. Panamčana Ericka Bairnalsa Shcksa (35) zadržali minulý mesiac v súvislosti so znásilnením, obvinenie voči nemu však museli stiahnuť pre jeho diplomatickú imunitu. Shcks je členom administratívneho a technického personálu panamského veľvyslanectva. Ambasáda informovala, že Panama odmieta zbaviť ho imunity, čo Filipínčanov pobúrilo. "Ministerstvo zahraničných vecí vyhlásilo Shcksa za persona non grata," uviedol rezort diplomacie vo vyhlásení. "Pán Shcks by mal byť odvolaný alebo zbavený svojich funkcií panamskou vládou." Podozrivý panamský diplomat v piatok letecky odcestoval z krajiny, uviedla agentúra DPA. K jeho zadržaniu došlo 24. apríla, deň potom, ako žena menom Pamela nahlásila na polícii napadnutie. Uviedla, že ju Shcks prinútil vdychovať marihuanový dym a potom ju vo svojom byte znásilnil.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona