Filipíny po teroristických útokoch v Jakarte zvýšili pohotovosť armády

NETKY.SK • 14 Január 2016, 17:37 • 2 min
Filipíny po teroristických útokoch v Jakarte zvýšili pohotovosť armády

JAKARTA - Filipíny uviedli dnes svoju armádu do stavu "zvýšenej pohotovosti" v reakcii na teroristické útoky v susednej Indonézii.

slovakia

left justify in out

Podľa filipínskej vlády však neboli zaznamenané žiadne konkrétne teroristické hrozby. Polícia na Filipínach taktiež sprísnila bezpečnostné opatrenia na železničných či autobusových staniciach, na letiskách a v nákupných strediskách, pričom žiada verejnosť o zvýšenú ostražitosť, informuje agentúra AP.
Filipínska vláda medzitým odsúdila dnešné útoky v indonézskej Jakarte, kde pri výbuchoch a streľbe zahynulo najmenej sedem ľudí vrátane piatich militantov. Podľa vyhlásenia skupiny Islamský štát (IS) boli útočníkmi jej bojovníci, ktorí sa zameriavali na cudzincov a bezpečnostné sily zaisťujúce ich ochranu.
"Stojíme solidárne pri našich indonézskych bratoch a sestrách v tejto tragickej chvíli," vyhlásilo ministerstvo zahraničných vecí Filipín. Za podporovateľov IS sa označili príslušníci najmenej štyroch malých militantných skupín, ktoré pôsobia na juhu tejto ostrovnej krajiny, filipínska armáda však tvrdí, že nie sú žiadne dôkazy o ich priamom kontakte alebo aktívnej spolupráci s IS.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies