Filipíny ohrozuje silný tajfún Utor, 33 rybárov je nezvestných

NETKY.SK • 11 August 2013, 15:37 • 2 min
Filipíny ohrozuje silný tajfún Utor, 33 rybárov je nezvestných

MANILA - Najmenej 33 rybárov z pobrežnej provincie Catanduanes je nezvestných a ďalších vyše 7500 ľudí uviazlo v rôznych prístavoch na východnom pobreží Filipín, ku ktorému sa blíži tajfún Utoro.

slovakia

left justify in out

Nezvestní rybári sa vydali v sobotu na more aj napriek varovaniu pred blížiacim sa tajfúnom, informovala dnes agentúra Sinchua s odvolaním sa na miestne médiá. Podľa filipínskeho centra pre zvládanie katastrof (NDRRMC) uviazlo na palubách 33 plavidiel vo viacerých  prístavoch 7581 cestujúcich. V 12 provinciách na ostrove Luzon vyhlásili úrady pohotovosť červeného stupňa. Filipínski meteorológovia na tlačovej konferencii uviedli, že tajfún Utoro, ktorý sprevádza vietor s rýchlosťou 150 kilometrov za hodinu (v nárazoch až 185 kmh/h), by mohol zosilnieť nad Filipínskom morom predtým, ako v pondelok dorazí k pobrežiu provincie Aurora. Utor, v poradí dvanásty a zatiaľ najsilnejší tajfún ohrozujúci Filipíny tento rok, sa dnes dopoludnia SELČ nachádzal okolo 120 kilometrov severne od provincie Catanduanes a pohyboval sa na severozápad rýchlosťou 19 km/h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies