Filipíny evakuovali viac než 1200 ľudí pred blížiacim sa tajfúnom Noul

NETKY.SK • 10 Máj 2015, 09:17 • 2 min
Filipíny evakuovali viac než 1200 ľudí pred blížiacim sa tajfúnom Noul

MANILA - Tisíce ľudí utieklo v obave o život zo svojich domovov na Filipínach po tom, čo tajfún rútiaci sa na súostrovie v sobotu zosilnel.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes agentúra DPA.

 

Tajfún Noul sprevádza vietor s rýchlosťou 185 kilometrov za hodinu, dosahujúci v nárazoch až 220 km/h. Podľa filipínskeho meteorologického ústavu sa tajfún približuje k severovýchodnému pobrežiu krajiny. Postupuje severozápadným smerom rýchlosťou 20 km/h and pravdepodobne so sebou prinesie silný dážď do viac než dvanástich provincií.

 

Z pobrežných oblastí provincie Isabela, ktorá je v najväčšom ohrození, už evakuovali viac než 1200 ľudí. Očakáva sa, že tajfún dorazí na Filipíny v priebehu dnešného dňa.

 

Miestne úrady zakázali lodnej doprave vyplávať na more, čím 5.179 pasažierov ostalo uviaznutých už druhý deň vo východných Filipínach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona