Filipínskych vodcov komunistických povstalcov pustili z väzenia na mierové rokovania

NETKY.SK • 19 August 2016, 12:24 • 2 min
Filipínskych vodcov komunistických povstalcov pustili z väzenia na mierové rokovania

MANILA - Dvaja čelní predstavitelia filipínskych komunistických povstalcov opustili dnes väznicu s maximálnou ochranou, aby sa na budúci týždeň zúčastnili na Nórskom sprostredkovaných mierových rozhovoroch o ukončení jedného z najdlhších ázijských povstaní. Oznámila to tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Komunistická strana Filipín privítala postupné prepustenie 22 zadržaných povstalcov, ktorí sa pripoja k rokovaniam v Osle ako konzultanti. Tento krok podľa strany posilní dôveru v odhodlanie nového filipínskeho prezidenta Rodriga Duterteho dosiahnuť mier.

 

Povstalecký manželský pár Benito a Wilma Tiamzonovci vyšli z väzenia s úsmevmi na tvárach a svojich stúpencov, ktorí na nich čakali, privítali dvihnutými päsťami.

 

Na tlačovej konferencii po svojom prepustení sa Tiamzonovci poďakovali prezidentovi za prepustenie na slobodu a za obnovenie rozhovorov, ktoré budú riešiť rozsiahle reformy s cieľom ukončiť konflikt v krajine.

 

Ozbrojené komunistické povstanie na Filipínach si od roku 1969 vyžiadalo vyše 10.000 ľudských životov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona