Veliteľ džihádistickej skupiny, ktorý odrezal hlavy dvom kanadským rukojemníkom je mŕtvy

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 09:12 • 2 min
Veliteľ džihádistickej skupiny, ktorý odrezal hlavy dvom kanadským rukojemníkom je mŕtvy

MANILA - Filipínske bezpečnostné sily zabili v utorok kľúčového veliteľa teroristickej skupiny Džamáa abú Sajjáf, ktorý bol podozrivý z toho, že riadil februárovú brutálnu vraždu 70-ročného nemeckého turistu Jürgena Gustava Kantnera, ako aj vraždy dvoch kanadských rukojemníkov odrezaním hlavy. Podľa agentúry DPA o tom dnes informovali filipínski predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Muammar Askali, ktorý používal aj krycie meno Abu Rami, bol medzi šiestimi militantmi skupiny Džamáa abú Sajjáf, zabitými v prestrelke na stredofilipínskom ostrove Bohol, známom letoviskami. Uviedol to náčelník generálneho štábu filipínskej armády Eduardo Ano.

Generál dodal, že vojaci získali a identifikovali pozostatky Askaliho priamo na mieste boja v odľahlej pobrežnej dedine na ostrove Bohol.

"Abu Rami bol veľmi známym lídrom skupiny Abú Sajjáf a dokonca vystupoval aj ako jej hovorca... Do budúcna sa o ňom uvažovalo ako o jednom z možných najvyšších vodcov celej organizácie," dodal generál Ano.

Zabitých bolo aj päť ďalších militantov skupiny Džamáa abú Sajjáf, avšak zahynuli aj štyria vojaci a policajti. Militanti očividne pricestovali do tejto časti Filipín s cieľom podniknúť ďalší únos.

Generál Ano uviedol, že vojaci si zabitého Askaliho odfotografovali a že tohto mladého veliteľa identifikovali zajatí militanti.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies