Filipínsky prezident ubezpečil Obamu, že nadávka s**** syn mu nepatrila

NETKY.SK • 9 September 2016, 13:36 • 2 min
Filipínsky prezident ubezpečil Obamu, že nadávka s**** syn mu nepatrila

JAKARTA - Filipínsky prezident Rodrigo Duterte dnes povedal, že americkému prezidentovi Barackovi Obamovi počas ich krátkeho stredajšieho stretnutia v Laose vysvetlil, že na jeho adresu nikdy nezanadával. Zo skreslenia svojich slov pritom obvinil médiá, uvádza agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obama a Duterte sa mali pôvodne stretnúť už v utorok. Americký prezident však schôdzku odvolal vzhľadom na skutočnosť, že Duterte ho deň predtým nazval "sukiným syn", varujúc ho tak, aby sa ho nevypytoval na protizákonné, mimosúdne zabíjanie osôb podozrivých z užívania alebo predávania drog na Filipínach.


Obaja lídri sa však napokon stretli v stredu. Duterte počas svojej dnešnej návštevy Indonézie uviedol, že Obamovi pri stretnutí povedal: "Nikdy som sa takto nevyjadril, overte si to." Zo skreslenia svojich slov následne obvinil médiá a dodal, že formuláciu "sukin syn" síce použil, nebola však namierená proti Obamovi.


Filipínsky líder ešte v pondelok, pred svojou cestou na summit Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN), povedal, že šéf Bieleho domu by sa ho na zmienené zabíjanie pýtať nemal. Na otázku, ako by mu to hypoteticky vysvetlil, pritom novinárom odvetil: "Musíte mať rešpekt. Nemôžete len tak dávať otázky a vyjadrenia. Sukin syn, budem na vás nadávať na tomto fóre."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies