Filipínsky prezident opäť perlil, vo svojom prejave hrubo dourážal európskych politikov

NETKY.SK • 16 Október 2017, 10:46 • 2 min
Filipínsky prezident opäť perlil, vo svojom prejave hrubo dourážal európskych politikov

MANILA – Filipínsky prezident Rodrigo Duterte vo svojej reakcii na pohrozenie EÚ, že vyradia Filipíny z OSN, reagoval veľmi podráždene. Európskym politikom odkázal: „Choďte do riti! Ste banda debilov.“

slovakia

left justify in out

Rázny filipínsky prezident obvinil EÚ, že sa pokúša vyradiť krajinu z OSN. Vo svojom vyhlásení oznámil, že takéto správanie nemieni tolerovať a nedopustí, aby EÚ zasahovala do vnútroštátnych záležitostí štátu. Táto reakcia prišla potom, ako európski politici otvorene kritizovali Duterteho agresívnu protidrogovú vojnu v krajine, pri ktorej bolo zabitých už 3850 ľudí. Duterte vyhlásil, že v žiadnom prípade nehodlá ustúpiť a hon na ľudí, ktorí užívajú drogy, alebo ich distribuujú bude naďalej pokračovať. Aktivisti prezidentove konanie odsúdili a uviedli, že koná proti ľudskosti.

 

„Len tak nám povedali: Budete vylúčení z OSN. Len do toho, parchanti,“ uviedol prezident na tlačovej konferencii. „Dávate nám peniaze a myslíte si, že to tu potom môžete riadiť. To ale nedopustíme, kolonizácii už dávno odzvonilo. Choďte do riti,“ pokračoval rozzúrený Duterte. Na margo vyhlásení EÚ pohrozil, že vyhostí všetkých európskych veľvyslancov z krajiny, v prípade, že snahy europolitikov vyštvať Filipíny zo spoločenstva, budú naďalej pokračovať.

 

„Myslíte si, že sme banda debilov, ale to ste akurát tak vy. Opustite našu krajinu do 24 hodín“ vyzval politikov EÚ. Kontroverzný a nemilosrdný prezident je známy svojimi krutými praktikami voči drogovým skupinám v krajine. Neváha použiť násilie ani expresívne slová na adresu západných politikov, ktorých častokrát označuje hanlivými slovami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies