Filipínsky prezident navštívil oblasť postihnutú zemetrasením a prespal v stane

NETKY.SK • 24 Október 2013, 18:08 • 2 min
Filipínsky prezident navštívil oblasť postihnutú zemetrasením a prespal v stane

MANILA - Filipínsky prezident Benigno Aquino III. prespal v noci nadnes vo vojenskom stane v stredofilipínskom meste, ktoré tento mesiac zničilo zemetrasenie, v snahe upokojiť jeho ešte stále od strachu rozklepaných obyvateľov. Informovala o tom agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Aquino povedal, že krátko pred svitaním v malebnom meste Loon v provincii Bohol cítil slabý následný otras zeme a musel si obliecť bundu, keďže z mora fúkal silný vánok. Spomenul si pritom na svoje detské roky v skautskom oddiele. "Fúkal studený, čerstvý vánok z mora. Žiadalo sa mi upraviť teplotu na klimatizácii, ale bolo to prírodné," dodal.

Zemetrasenie s magnitúdou 7,2 zabilo 15. októbra na Filipínach 198 ľudí - 185 z nich v provincii Bohol. Stovky ďalších ľudí utrpeli zranenia a otrasy poškodili tisíce domov a starých rímskokatolíckych kostolov. Mnohí dedinčania sa odmietli vrátiť domov, pretože následné otrasy pokračujú a objavili sa fámy o novom zemetrasení, ktoré vraj môže vyvolať cunami. Prezident Aquino navštívil pred dnešným návratom do Manily poškodené mestá a rozdával balíčky s jedlom dedinčanom, ktorí v strachu o život opustili svoje príbytky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies