Filipínsky prezident Duterte hrozí vystúpením svojej krajiny z OSN

NETKY.SK • 21 August 2016, 10:51 • 2 min
Filipínsky prezident Duterte hrozí vystúpením svojej krajiny z OSN

MANILA - Filipínsky prezident Rodrigo Duterte, známy svojimi kontroverznými výrokmi na rôzne témy, pohrozil dnes vystúpením Filipín z Organizácie Spojených národov, ak bude naďalej kritizovaný za svoje protidrogové ťaženie, pri ktorom zomreli už stovky podozrivých dílerov.

slovakia

left justify in out

Duterte sa dnes svetovej organizácii vysmial, že je nepotrebná a neužitočná. Zmienil sa aj o polícii v Spojených štátoch, ktorú skritizoval, že zabíja černochov, píše agentúra AP.

 

S odkazom na fotografiu zakrvaveného dieťaťa, vytiahnutého z rozvalín raketou zasiahnutej budovy v meste Aleppo, uviedol, že OSN a USA jeho kritizujú za smrť zločincov a pritom samy nie sú schopné zastaviť taký vážny krvavý konflikt, aký sa momentálne odohráva v Sýrii.

 

Filipínsky prezident dnes spomenul aj svoju miestnu kritičku, predsedníčku senátneho výboru pre spravodlivosť Leilu de Limovú. Obvinil ju, že má milostný vzťah so svojím šoférom - a toho Duterte dáva zase do súvislosti s nelegálnymi drogami.

 

Za približne jeden mesiac trvajúcej rozsiahlej policajnej operácie, ktorú najvyšší filipínsky predstaviteľ nariadil v rámci boja proti obchodovaniu s drogami, zahynulo na Filipínach viac než päť stoviek podozrivých drogových dílerov.

 

Toto enormné množstvo zabitých osôb vyvolalo v krajine protesty verejnosti a vyšetrovanie na úrovni Senátu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies