Filipínska vláda neobnoví mierové rokovania s komunistickými povstalcami

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 09:29 • 2 min
Filipínska vláda neobnoví mierové rokovania s komunistickými povstalcami

MANILA - Filipínska vláda neobnoví mierové rozhovory s komunistickými povstalcami, kým vzbúrenci nezložia zbrane a neprestanú s útokmi na civilistov a bezpečnostné zložky.

slovakia

left justify in out

K tomuto rozhodnutiu došlo v utorok po tom, ako viac než 60 filipínskych zákonodarcov v uznesení požiadalo tamojšieho prezidenta Rodriga Duterteho o znovuobnovenie mierových rokovaní s povstalcami z Komunistickej strany Filipín (CPP), ktoré boli ukončené vlani v novembri.

 

Duterteho hovorca Harry Roque v tejto súvislosti poznamenal, že zatiaľ čo prezident je odhodlaný, že sa bude snažiť o nastolenie mieru, komunisti túto snahu hatia svojím sklonom "klamať a zavádzať". Ďalej uviedol, že zámerom komunistom je skôr posilnenie ich vplyvu než nastolenie trvalého mieru.

 

Rouque spresnil, že vláda bude uvažovať o znovuobnovení mierových rozhovorov, ak to okolnosti umožnia a ak povstalci prejavia "úprimný záujem".

 

"Musia prestať s násilnosťami voči nevinným civilistom, s vydieraním a bezdôvodným zabíjaním," zdôraznil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona