Filipínska polícia zatkla takmer 500 ľudí v súvislosti s internetovým podvodom

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 12:56 • 2 min
Filipínska polícia zatkla takmer 500 ľudí v súvislosti s internetovým podvodom

MANILA - Filipínska polícia zatkla takmer 500 ľudí, vrátane ôsmich izraelských občanov, údajne zapojených do internetového finančného podvodu, ktorého obeťami boli ľudia v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Policajný náčelník Oscar Albayalde v stredu informoval, že v rámci najväčšieho záťahu proti počítačovému zločinu za uplynulé roky zadržali počas razie v Clark Freeporte okrem zmienených Izraelčanov aj 474 filipínskych zamestnancov a následne ich všetkých vzali do väzby.

 

Vedúci policajný náčelník Marni Marcos uviedol, že podozriví nalákali obete na investovanie do zahraničných akcií prosperujúcej firmy sídliacej v Londýne a potom, ako od nich dostali informácie o bankovom účte a detailoch kreditnej karty, ich cez online aplikáciu obrali o peniaze. Medzi obeťami boli napríklad ľudia žijúci v Austrálii či Juhoafrickej republike.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona