Filipínska polícia zatkla 43 cudzincov za únos Singapurčanky z kasína

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 09:17 • 2 min
Filipínska polícia zatkla 43 cudzincov za únos Singapurčanky z kasína

MANILA - Filipínska polícia dnes oznámila, že zatkla 43 cudzincov, väčšinou čínskych štátnych príslušníkov, za únos Singapurčanky v komplexe kasín v hlavnom meste Manila.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že gang, údajne úžernícky syndikát, sa zameriaval na zahraničných hazardných hráčov. Od roku 2015 bolo nahlásených 11 podobných prípadov, ktoré mali na svedomí dve skupiny páchateľov pozostávajúce z čínskych a singapurských občanov.

 

Singapurčanku (48) uniesli 17. júla v kasíne Solaire a odviedli ju do neďalekého hotela, kde ju únoscovia zbili, vyhrážali sa jej a požadovali za prepustenie 180.000 dolárov. Informoval o tom v samostatnej správe filipínsky prisťahovalecký úrad, na ktorý sa dnes odvolala tlačová agentúra Reuters.

 

Šéf štátnej polície Ronald dela Rosa oznámil, že ženu zachránili nasledujúci deň. Proti dvom Malajzijčanom a 41 čínskym občanom vzniesli obvinenia z únosu, dodal policajný šéf.

Kasíno Solaire, ktoré vlastní spoločnosť Bloomberry Resorts Corporation, dnes vyhlásilo, že úžerníkov nebude tolerovať.

 

"Solaire sa naďalej dôkladne stará o ochranu všetkých svojich návštevníkov a zákazníkov pred bezzásadovými osobami a ich aktivitami, pričom spolupracuje s vládnymi úradmi v boji proti zločineckým aktivitám," dodalo kasíno vo vyhlásení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies