Filipínska polícia je kvôli terorizmu v stave najvyššej pohotovosti

NETKY.SK • 1 December 2016, 13:59 • 2 min
Filipínska polícia je kvôli terorizmu v stave najvyššej pohotovosti

MANILA - Filipínska vláda zvýšila po prekazenom útoku na veľvyslanectvo Spojených štátov v Manile stupeň varovania pred teroristickými akciami.

slovakia

left justify in out

Toto opatrenie umožní príslušníkom polície a ďalších bezpečnostných zložiek vo väčšej miere kontroly a prehliadky prípadných útočísk osôb podozrivých z terorizmu, informoval dnes šéf filipínskej polície Ronald Dela Rosa.


Hovorca prezidenta Rodriga Duarteho uviedol, že polícia bola uvedená do stavu najvyššej pohotovosti, informovala agentúra DPA. Filipínski policajní špecialisti odpálili v pondelok v Manile kontrolovane bombu, ktorú našli v odpadkovom koši len niekoľko metrov od veľvyslanectva USA. Po incidente nehlásili žiadne zranenia.


V tejto súvislosti zadržali podľa policajných zdrojov dve podozrivé osoby, zrejme členov islamistickej teroristickej skupiny Maute.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona