Filipínska armáda sa snaží oslobodiť mesto, ktoré okupujú radikáli z teroristickej organizácie

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 09:53 • 2 min
Filipínska armáda sa snaží oslobodiť mesto, ktoré okupujú radikáli z teroristickej organizácie

MARAWI - Filipínska armáda sa snaží oslobodiť mesto, ktoré okupujú radikáli z Islamského štátu.

slovakia

left justify in out

Filipínska armáda má už pod kontrolou väčšinu mesta Marawi na juhu krajiny, na ktoré pred týždňom zaútočili islamisti napojení na IS. Podľa úradov extrémisti po 6 dňoch bojov ovládajú už len malé enklávy mesta, ktoré sa nachádza na ostrove Mindanao, približne 800 km od hlavného mesta Manila.

 

Počas bojov medzi armádou a islamistami zahynulo už 100 ľudí vrátane civilného obyvateľstva. Presný počet obetí bojov nie je jasný. Armáda v boji proti teroristom nasadila bojové vrtuľníky, obrnené vozidlá a desiatky vojakov.

 

Po stretnutí filipínskeho prezidenta Rodriga Duterteho s ruským prezidentom Vladimírom Putinom sa obe strany dohodli, že ruská armáda poskytne na pomoc filipínskej armáde v boji proti ozbrojencom vojenský arzenál, keďže filipínska armáda na to nemá potrebné kapacity. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona