Filip Kaša: Baník ma najskôr nechcel pustiť, teraz som dostal zelenú

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 14:21 • 2 min
Filip Kaša: Baník ma najskôr nechcel pustiť, teraz som dostal zelenú

OSTRAVA - S príchodom českého futbalistu Filipa Kašu z Baníka Ostrava do slovenského fortunaligového tímu MŠK Žilina to nebude vôbec jednoduché.

slovakia

left justify in out

Vedenie spomenutého českého klubu, ktorý zostúpil po uplynulej sezóne 2015/2016 zo Synot ligy a bude účinkovať v druhej najvyššej domácej súťaži, s údivom prijalo informáciu, že 22-ročný obranca (nar. 1. januára 1994) v utorok podpísal profesionálnu zmluvu pod Dubňom do 31. decembra 2019. Keďže Kaša má s Baníkom platný kontrakt, vedenie ostravského klubu považuje prestup za neplatný a túto vec posunie vyšším futbalovým inštitúciám.

 

"So Žilinou sme počas leta o Filipovi Kašovi niekoľkokrát rokovali, rovnako ako aj so samotným hráčom o predĺžení zmluvy u nás. K dohode ani v jednom prípade nedošlo. O to viac sme zaskočení, že hráč mal v Žiline bez nášho vedomia a súhlasu podpísať kontrakt, hoci zmluvne je ešte na rok viazaný u nás," citovala oficiálna internetová stránka Baníka Ostrava slová športového riaditeľa klubu Dušana Vrťa.


Český druholigista získal v stredu aj podporné stanovisko od Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR): z jej legislatívneho oddelenia po prešetrení administratívnych náležitostí prišlo na klub písomné potvrdenie, že Filip Kaša zmluvne až do 30. júna 2017 patrí Baníku Ostrava. Klub zvažuje i právne kroky, pretože hráč si neplní záväzky vyplývajúce z profesionálnej zmluvy a interného disciplinárneho poriadku.


Mladý stopér doteraz hral iba v Baníku Ostrava, v najvyššej českej súťaži absolvoval 50 duelov a strelil v nich tri góly. V ostatnej sezóne vynechal len dve stretnutia Ostravy. "S trénerom som bol v kontakte už dlhšie, Baník ma najskôr nechcel pustiť. Teraz som dostal zelenú. Som rád, je to pre mňa nová výzva. Budem robiť všetko preto, aby sme víťazili. Beriem to ako posun v mojej futbalovej kariére. Verím, že s trénerom Guľom, ktorý pracuje s hráčmi, to bude správny krok. Žilina hrá kombinačný futbal s častým držaním lopty, čo je môj štýl. Mužstvo bojuje vždy o najvyššie priečky, chcem sa s ňou pozrieť do pohárovej Európy. Po osobnej stránke chcem často hrať, podávať čo najlepšie výkony a futbalovo rásť," citoval v utorok oficiálny web žilinského klubu slová Filipa Kašu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies