Filip Blažek po debute v drese lídra dánskej ligy: Teší ma dôvera trénera

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 18:25 • 2 min
Filip Blažek po debute v drese lídra dánskej ligy: Teší ma dôvera trénera

KODAŇ - Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Filip Blažek má za sebou debut v dánskom Bröndby Kodaň. Čoskoro 20-ročný stredopoliar (nar. 11. marca 1998) sa premiérového vystúpenia dočkal vo štvrtok na pôde FC Midtjylland, hostia triumfovali 1:0 a svojich súperov nahradili na čele tabuľky.

slovakia

left justify in out

Lídrami tiež sú dve kolá pred koncom základnej časti - majú lepšie skóre než Midtjylland a o sedem bodov viac než tretí FC Nordsjaelland. Štvrtý FC Kodaň s dvojicou Ján Greguš, Denis Vavro, obhajca titulu, má na 4. priečke priepastné 18-bodové manko.

Blažek, ktorý prišiel do Kodane v júli z FK Senica a upísal sa na tri roky, na ihrisku Midtjyllandu nastúpil v 93. minúte. "Bolo to u lídra tabuľky a keď som sa dozvedel, že pôjdem na ihrisko, najskôr som sa zľakol. No potom, keď už som stál pri štvrtom rozhodcovi, som vedel, že si to užijem - aj keď to bol krátky čas. O to viac ma teší, že mi dal tréner dôveru, keď ma poslal na ihrisko," povedal Blažek pre web nazahori.sk. V tomto ročníku aj v iných siedmich dueloch bol na lavičke náhradníkov.

Bröndby je desaťnásobný dánsky šampión a úradujúci vicemajster, v tejto sezóne pred desaťkolovou nadstavbou opäť je v hre o titul. Naposledy sa tešilo z celkového prvenstva v roku 2005. "Nálada v šatni je výborná, no, samozrejme, musíme byt nohami na zemi. Stále nemáme vyhraté, a to tvrdí stále aj tréner. Pred nami, hráčmi, sa o titule v klube veľmi nehovorí. Určite chcú, aby nebol na nás zbytočne vyvíjaný tlak. Všetci hráči a tréneri veríme, že by sme tento rok mohli vyhrať titul," skonštatoval Blažek.

Senický odchovanec s odstupom času vníma prestup do Dánska ako dobrý krok. "Dalo by sa povedať, že na život v Dánsku som si už ako-tak zvykol. Hodnotím to pozitívne, spoznal som trochu iný futbal než ten na Slovensku. Mohol som sa zdokonaľovať nielen po futbalovej stránke, ale aj osobnostnej. Musel som zdokonaliť svoju angličtinu. Na Slovensku som býval s rodičmi a nikdy som nevaril. Teraz sa musím o seba starať sám," uzavrel pre portál nazahori.sk. Filip Blažek.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies