Filharmonici pozývajú do bratislavskej Reduty, zahrajú pod taktovkou Boiana Videnoffa

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 12:57 • 2 min
Filharmonici pozývajú do bratislavskej Reduty, zahrajú pod taktovkou Boiana Videnoffa

BRATISLAVA – Tvorba Webera, Beethovena a Bartholdyho zaznie vo štvrtok a piatok, 16. a 17. marca od 19:00 v bratislavskej Redute.

slovakia

left justify in out

Symfonické koncerty Slovenskej filharmónie bude namiesto avizovanej Eun Sun Kim dirigovať Boian Videnoff. Kórejská dirigentka účinkovanie v Bratislave v dôsledku náhlej zdravotnej indispozície odriekla, agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie Martina Tolstova.

 

Mladý bulharský dirigent Videnoff pôsobí od roku 2010 na poste umeleckého a generálneho riaditeľa Mannheimských filharmonikov. Dirigent, ktorý žije a pôsobí predovšetkým v Taliansku a Nemecku, sa snaží približovať klasickú hudbu mladým interpretom a poslucháčom.  

Publikum si na úvod oboch symfonických koncertov vypočuje predohru k opere Čarostrelec, ktorú vystrieda Koncert pre klavír a orchester č. 1 C dur, op. 15 Ludwiga van Beethovena. V druhej polovici koncertu je na programe Symfónia a mol č. 3 Škótska op. 56 Felixa Mendelssohna Bartholdyho.

 

Sólistom večerov bude klavírny virtuóz Alexander Schimpf, víťaz viacerých medzinárodných súťaží, medzi iným Ceny Deutscher Musikwettbewerb 2008 v Bonne, 1. ceny z Internationaler Beethoven-Wettbewerb 2009 vo Viedni a 1. ceny a Ceny publika z Cleveland International Piano Competition 2011, ktorú získal ako vôbec prvý nemecký klavirista v histórii tejto súťaže, dodala v tlačovej správe ku koncertom Tolstova. Viac informácií o programe slovenskej filharmónie možno nájsť na jej webstránke https://www.filharmonia.sk. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona