Filc a Široký za Slovensko na Svetovom hokejovom samite 2010 v Toronte

NETKY.SK • 24 August 2010, 07:22 • 2 min
Filc a Široký za Slovensko na Svetovom hokejovom samite 2010 v Toronte

Filc a Široký za Slovensko na Svetovom hokejovom samite 2010 v Toronte

slovakia

left justify in out

img

Jedna z kanadských hokejových bášt Toronto bude od pondelka do štvrtka tohto týždňa dejiskom jedinečného hokejového stretnutia s označením World Hockey Summit 2010. Zídu sa na ňom popredné osobnosti svetového hokeja, uskutoční sa niekoľko konferencií, prednášok i rokovaní o budúcnosti tohto športu.
      Zúčastní sa generalita na čele s prezidentom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Renem Faselom, komisárom zámorskej NHL Garym Bettmanom, prezidentom KHL Alexandrom Medvedevom, ale aj veľa bývalých hráčov, trénerov a činovníkov. Slovensko na tomto jedinečnom stretnutí najvyšších a najvplyvnejších hokejových predstaviteľov planéty reprezentujú prezident SZĽH a člen exekutívy IIHF Juraj Široký a bývalý reprezentačný tréner, v súčasnosti člen VV SZĽH a Manažér hokejových programov SZĽH, Ján Filc.
      Najúspešnejší slovenský tréner patrí k členom pracovnej skupiny, ktorá sa bude venovať otázkam juniorských vzťahov. "Som presvedčený, že samit v Toronte ako celok bude mať pre svetový hokej v nasledujúcom období veľký význam. Všetky pripravované tematické okruhy sú mimoriadne dôležité - či už zhodnotenie významu olympijského turnaja vo Vancouveri a výhľad na ZOH v Soči 2014, alebo zblíženie v pravidlách ľadového hokeja, platných v Severnej Amerike a Európe, ale aj otázky ženského hokeja," citoval portál szlh.sk vyjadrenie Jána Filca.
      Molson Canadian World Hockey Summit 2010, ako znie plný názov podujatia, bude mať v programe niekoľko kľúčových bodov:
      - vyhodnotenie olympijského hokejového turnaja vo Vancouveri 2010
      - vývoj pravidiel
      - výzvy, ktorým čelia mladí hráči - mládežnícky a juniorský program na celom svete, hodnotenie juniorských MS, vstupného draftu NHL a postoj Severná Amerika vs. Európa v prístupe k rozvoju mladých hráčov
      - vytvorenie dlhodobej celosvetovej hokejovej agendy medzinárodná súťaž, interakcia, spolupráca
      - ženský hokej po Vancouveri 2010 - dobehnutie straty na severnú Ameriku
      - medzinárodné transfery a pohyby hráčov
      Samit sa bude viesť formou interaktívnych seminárov, prezentácií, či diskusií na tému Kto je kto v súčasnom globálnom hokejovom svete. "Ako lídri zúčastnených strán a fanúšikovia hokeja máme spoločnú zodpovednosť za starostlivosť, ochranu a rozvoj našej hry," oznámil na oficiálnej stránke podujatia Bob Nicholson, prezident Hockey Canada, a dodal: "Cieľom Svetového hokejového sumitu je poskytnúť priestor na riešenie najnaliehavejších otázok súvisiacich s hokejom a pracovať spoločne na uskutočniteľných riešeniach."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona