FILA končí!

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 12:00 • 2 min
FILA končí!

BRATISLAVA - Takmer revolučné rozhýbanie Medzinárodnej zápasníckej federácie (FILA), ku ktorému dochádza v posledných 15 mesiacoch po tom, čo sa tradičný olympijský šport - zápasenie ocitol na samej hrane vylúčenie z programu OH ako šport v modernej dobe nečitateľný, nepokračuje progresívne.

slovakia

left justify in out

Iniciátor zmien Nenad Lalovic (SLO / GER) bol na kongrese FILA v Dubrovníku navrhnutý ako jediný kandidát na post prezidenta najprestížnejšej zápasníckej organizácie sveta - členské organizácie MOV. Zvolený by mal byť v septembri v Taškente, t.j. na ďalšom zápasníckom kongrese.

 

Súčasne delegáti v Dubrovníku privítali návrh na vyjadrenie výrazných inovatívnych zmien svojej organizácie tiež tým, že sa FILA premenuje globálne pod novým názvom, oveľa presnejšie: United World Wrestling, v skratke UWW.

 

Nový kongres FILA schváli všetky zmeny deň pred štartom MS 2014 v uzbeckom Taškente, 7. 9. 2014. Schváli aj nové logo organizácie, to pochádza z dielne kooperujúce agentúr Olive Grove.

 

Ďalšie zápasnícke info:

- 17. - 22. 6. 2014 hosťuje poľské Katovice juniorský šampionát zápasu Európy

- 7. - 12. 7. 2014 prebehne v maďarskom meste Pécs (Pécs) akademické majstrovstvá sveta zápasníkov a zápasníci, v poradí XI.,



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona