Figovu kandidatúru podporili aj Dáni či Poliaci

NETKY.SK • 30 Január 2015, 15:09 • 2 min
Figovu kandidatúru podporili aj Dáni či Poliaci

LISABON - Luísa Figa nominovali do volieb prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) členské krajiny Dánsko, Luxembursko, Macedónsko, Čierna Hora a Poľsko. Podporila ho aj jeho "materská" Portugalská futbalová federácia. Na podanie prihlášky potreboval, aby sa za neho postavilo päť štátov.

slovakia

left justify in out

"Bol to skvelý štart, ďakujem všetkým, čo sa o to zaslúžili," povedal bývalý portugalský reprezentant po štvrtkovom splnení formálnych podmienok pre vstup do zápasu o post lídra svetového futbalu. "Rád by som poďakoval všetkým mojim kolegom a priateľom z asociácií, ktoré ma nominovali, ľuďom naprieč futbalovou rodinou za ich podporu mojej kampani a povzbudzujúce odkazy," povedal Figo. 

 

Štyridsaťdvaročný bývalý hráč Sportingu Lisabon, FC Barcelona, Realu Madrid a Interu Miláno oznámil svoj úmysel len v utorok v rozhovore pre CNN slovami: "Hľadím na reputáciu FIFA a vonkoncom sa mi nepáči, čo vidím. Futbal si zaslúži niečo lepšie. Dal mi počas života veľmi veľa a ja mu to chcem vrátiť." 

 

Do volebného boja proti súčasnému šéfovi FIFA Blatterovi vyrukovali tiež prezident Kráľovského holandského futbalového zväzu Michael van Praag, viceprezident FIFA a jordánsky princ Ali Bin Al-Husejn a bývalý riaditeľ FIFA pre medzinárodné vzťahy Jérome Champagne. Ambície bývalého francúzskeho reprezentanta Davida Ginolu sa skončili kurióznou kampaňou za podpory stávkovej kancelárie. 

 

Van Praag oslovil svojím programom päť európskych členov: Belgicko, Faerské ostrovy, Rumunsko, Škótsko a Švédsko. Angličania oznámili, že s ich hlasom môže počítať Ali Bin Al-Husejn. Ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe. 

 

Prihlášky teraz preveruje volebný výbor na čele so šéfom kontrolnej komisie FIFA Domenicom Scalom. Kandidáti musia prejsť schválením etickou komisiou FIFA. 

 

Voľby budú 29. mája, Blatter sa na nich bude usilovať o svoj piaty mandát a je najväčším favoritom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies