Figo spochybnil jednotu Afriky v prospech Blattera

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 14:50 • 2 min
Figo spochybnil jednotu Afriky v prospech Blattera

KÁHIRA - Luís Figo neverí, že všetkých 54 afrických krajín podporí v májových voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) doterajšieho lídra Seppa Blattera.

slovakia

left justify in out

Portugalský kandidát vyslovil pochybnosti o tvrdení prezidenta Africkej futbalovej konfederácie (CAF) Issu Hayatoua. Kamerunčan je Blatterov dlhoročný spojenec a po nedávnom kongrese CAF v egyptskej Káhire vyhlásil, že kontinent bez výnimky stojí za Švajčiarom.

 

"Nadobudol som pozitívne presvedčenie, že pán Hayatou nehovoril v mene všetkých členov konfederácie. Keď oznámil, že podporuje Blattera, oproti predchádzajúcim kongresom nenasledovali ovácie postojačky. Zaznel iba obyčajný potlesk, čo len potvrdzuje môj predpoklad, že veľa afrických krajín chápe potrebu zmeny k lepšiemu, ktorá sa musí začať u samotných národných asociácií," cituje Figa web insidethegames.biz.

 

Sepp Blatter sa uchádza o piaty mandát prezidenta FIFA, jeho protikandidátmi sú okrem bývalého portugalského reprezentanta Figa aj prezident Kráľovského holandského futbalového zväzu Michael van Praag a viceprezident FIFA a jordánsky princ Ali Bin Al-Husejn.

 

"Niektorí prezidenti federácií ma ubezpečili, že budú voliť mňa, ale nechceli to povedať nahlas, pretože sa báli reakcie. Rozhodol som sa kandidovať práve pre túto atmosféru strachu. Futbal by mal byť o krásnom športe, v ktorom panuje sloboda a voľnosť vo vyjadrovaní," dodal Figo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona