Figo predstavil striebornú trofej,Barta:"Úspech turné nad očakávanie"

NETKY.SK • 8 Október 2010, 12:13 • 2 min
Figo predstavil striebornú trofej,Barta:"Úspech turné nad očakávanie"

Figo predstavil striebornú trofej,Barta:"Úspech turné nad očakávanie"

slovakia

left justify in out

img

Bývalý skvelý portugalský futbalový reprezentant Luis Figo v piatok v Bratislave oficiálne predstavil trofej pre víťaza Ligy majstrov - UEFA Champions League Trophy. Futbaloví fanúšikovia i športová verejnosť v hlavnom meste SR tak dostali jedinečnú šancu vidieť aj odfotografovať si počas troch dní slávny 7,5 kg vážiaci "ušatý pohár" pre európskeho klubového šampióna.
Na námestí pri Eurovea vyvrcholí slovenské turné strieborného pohára, ktorý ako prvý dvihol nad hlavu v roku 1967 kapitán Celticu Glasgow Billy McNeill. Počas historicky prvej návštevy trofeje, ktorej autormi sú Jürg Stadelmann a Fred Bänninger, si ju mohli pozrieť a odfotiť sa s ňou aj fanúšikovia v Žiline, Banskej Bystrici, Poprade, Prešove, Košiciach a Trnave.
Tohtoročné turné začalo v Nemecku a pokračovalo v Česku, Poľsku a v Slovensku, ako poslední budú jeho svedkami fanúšikovia v Rakúsku. Do Bratislavy trofej priviezol vo veľkom presklenom trezore osobitný kamión a na oficiálnu mediálnu prezentáciu ho slávnostne preniesli Figo, jeho bývalý reprezentačný spoluhráč Pauleta a nemecký majster sveta z roku 1990 Karl-Heinz Riedle.
Spolupráca Európskej futbalovej únie UEFA s bankovou skupinou a sponzorom LM UniCredit, ktorá turné zastrešuje, trvá už dva roky, pričom kontrakt na UEFA Champions League Trophy Tour (CHLTT) je podpísaný až do roku 2011. Prvý ročník mal obrovský úspech, tento rok sa však dá očakávať, že bude ešte väčší. "Som hrdý, že práve v roku, kedy slovenský futbal prenikol medzi európsku klubovú elitu, má UniCredit tú česť byť prvým hostiteľom tejto slávnej trofeje na Slovensku. Prvý ročník Tour predčil všetky naše očakávania, v 5 krajinách trofej videlo viac ako 90.000 ľudí. Zdá sa, že tento ročník, opäť v piatich krajinách, bude ešte úspešnejší. Úspech projektu je obrovský, až sme z toho prekvapení. Kedže ale máme v našej skupine 22 krajín, predpokladám, že budúci rok sa nám priviezť trofej už nepodarí, keďže tých záujemcov je naozaj veľa," povedal TASR Jozef Barta, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ UniCredit Bank Slovakia.
Jednoznačne najväčšou hviezdou CHLTT 2010 je Figo, ktorý v roku 2002 zdvihol pohár nad hlavu v drese Realu Madrid. Vicemajster Európy z roku 2004 odohral v LM 103 zápasov, v ktorých strelil 24 gólov. Elitnú súťaž si zahral v kontinentálnych veľkokluboch FC Barcelona, Real Madrid a Inter Miláno. "Som rád súčasťou tejto skvelej skupiny ľudí, ktorá organizuje turné s trofejou. Ako mladý chlapec som pri sledovaní finálových zápasov sníval, že raz túto trofej dvihnem nad hlavu. Liga majstrov je najprestížnejšia klubová súťaž, na to aby ste ju vyhrali musíte mať mix výborných hráčov i trénera, silnú štruktúru klubu a kus šťastia. Hráte proti najlepším hráčom a klubom sveta, je to naplnením sna," povedal víťaz prestížnej Zlatej lopty France Football v roku 2000 a Futbalista roka FIFA (2001).
Člena portugalskej "zlatej generácie" majstrov sveta do 20 rokov (1991) čakajú v piatok v Bratislave aj ďalšie aktivity. O 14.00 hod slávnostne otvorí veľký stan pre verejnosť na námestí, potom bude kopať jedenástky na priľahlom ihrisku s výhercami on-line súťaže a od 15.30 do 16.00 bude rozdávať podpisy na autogramiáde. Autogramiáda s Pauletom, ktorý je trojnásobným najlepším strelcom francúzske Ligue 1 (2002, 2006, 2007) je na programe od 14.10 hod. Autor dvoch gólov v drese Borussie Dortmund do siete Juventusu Turín vo finále LM 1997 (3:1) Riedle bude rozdávať autogramy od 16.00 do 17.00 h.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona