Figeľa prijal vo Vatikáne štátny tajomník Mamberti

NETKY.SK • 31 August 2014, 11:21 • 2 min
Figeľa prijal vo Vatikáne štátny tajomník Mamberti

BRATISLAVA - Podpredsedu Národnej rady SR a šéfa KDH Jána Figeľa prijal na pracovnom rokovaní vo Vatikáne štátny tajomník Svätej stolice zodpovedný za vzťahy so štátmi arcibiskup Dominique Mamberti, ktorý je od roku 2006 na čele pápežskej diplomacie.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca KDH Matej Kováč, rozhovor sa týkal dvojstrannej spolupráce, ale aj medzinárodných záležitostí a vývoja vo svete.

 

Figeľ vo Vatikáne opísal proces a dôvody, ktoré viedli slovenský parlament k ústavnému ukotveniu definície ochrany a podpory manželstva ako jedinečného zväzku medzi mužom a ženou. Podľa predsedu KDH sa na základe novely ústavy môže posilňovať a lepšie rozvíjať prorodinná politika na Slovensku. Dominique Mamberti potvrdil, že ešte v tomto roku plánuje navštíviť Slovensko. Okrem iného sa v rámci návštevy pripravuje podpis dohody o vzájomnom uznávaní dokladov o vzdelaní, ktorou by sa zjednodušilo uznávanie vzdelania získaného na pápežských vysokých školách pre akademické účely v SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies