Figeľ: Zriaďujeme post ombudsmana pre podnikateľov a živnostníkov

NETKY.SK • 20 Február 2015, 10:04 • 2 min
Figeľ: Zriaďujeme post ombudsmana pre podnikateľov a živnostníkov

BRATISLAVA - Situácia na Slovensku nie je dobrá, rodiny sú stále viac skúšané dosahom opatrení vlády Roberta Fica (Smer-SD), KDH preto zriaďuje neformálny post ombudsmana pre podnikateľov a živnostníkov. Na dnešnej tlačovej konferencii to oznámil líder KDH Ján Figeľ s tým, že tento post bude zastávať podpredseda KDH Peter Belinský.

slovakia

left justify in out

"Živnostníci, malí a strední podnikatelia, sú stále v horšej pozícii. Aj keď upozorňujeme na praktiky veľkých firiem, neplatenie faktúr, riadené bankroty veľkých firiem, vláda v tejto veci nekoná," povedal Figeľ. Preto požiadal predsedníctvo KDH, aby v tejto náročnej situácii potvrdilo zriadenie takéhoto ombudsmana.

 

Úlohou Belinského bude predkladať a pripravovať opatrenia pre zlepšenie náročnej situácie, do ktorej sa malí a strední podnikatelia dostávajú. "Sú pravidelnými platcami daní, zamestnávateľmi, živiteľmi rodín. A vláda ich pritom zaťažuje," podotkol Figeľ. On sám pripúšťa, že zriadenie ombudsmana pre podnikateľov a živnostníkov môže ďalej posilniť a budovať dôveru medzi kresťanskými demokratmi a sektorom podnikania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona