Figeľ: Zmeny v KDH majú priniesť väčšiu akcieschopnosť

NETKY.SK • 28 September 2014, 12:40 • 2 min
Figeľ: Zmeny v KDH majú priniesť väčšiu akcieschopnosť

BRATISLAVA - Nominácia Pavla Abrhana na post predsedu poslaneckého klubu KDH v NR SR a návrh na menovanie Pavla Zajaca za podpredsedu KDH je snahou zlepšiť výkon strany v "druhom polčase volebného obdobia". V dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike to povedal predseda KDH Ján Figeľ.

slovakia

left justify in out

Ako Figeľ uviedol, zmeny sú "prepriahaním pre dobro". "Som presvedčený, že to prispeje k väčšej synergii a efektívnosti tímu, ktorého som kapitánom," povedal. Nominácie vysvetlil tým, že Pavol Zajac, ktorý bol predsedom poslaneckého klubu KDH v parlamente, má bližšie k exekutíve, personálny profil Pavla Abrhana sa skôr blíži práve funkcii predsedu poslaneckého klubu.
      

Figeľ konštatoval, že v prvom polčase volebného obdobia dokázala KDH byť zodpovednou, konsolidovanou stranou, ktorá výrazne prispela svojimi návrhmi aj k presadeniu upevnenia postavenia tradičnej rodiny v ústave, či k novele zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov, s ktorou prišiel vládny Smer-SD. Na otázku, či si vie predstaviť v budúcnosti spoluprácu so Smerom vo vláde, Figeľ odpovedal, že záujmom KDH nie je asistencia Smeru, ale výmena vlády. "Chceme ponúknuť nielen stabilnú, ale aj zodpovednú vládu," povedal.
      

Predseda KDH takisto avizoval, že KDH chce dať príležitosť v budúcom období aj novým tváram. "Už dva roky kompletizujeme expertov hnutia pre jednotlivé oblasti," pripomenul. Dodal, že pri dobrom výsledku v budúcich parlamentných voľbách by mohli tieto nové tváre vstúpiť do politiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies