Figeľ: Zastavte slovenský plynárenský podvod v SPP

NETKY.SK • 19 September 2013, 07:29 • 2 min
Figeľ: Zastavte slovenský plynárenský podvod v SPP

BRATISLAVA - Vláda SR by mala zastaviť plánované prevzatie materskej spoločnosti SPP, lebo ide o slovenský plynárenský podvod.

slovakia

left justify in out

Počas parlamentnej rozpravy k návrhu na vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) pre kauzu SPP to vyhlásil líder opozičného KDH Ján Figeľ s tým, že predseda vlády dôveru hnutia nemá a ak bude potrebné zvolať ďalšiu schôdzu, pokúsia sa o vyvodenie zodpovednosti opäť. "Kúpiť stratu, na to netreba veľa rozumu, ale je to deficit charakteru. Strata pre verejnosť a občanov. Toto mala byť tá istota? Kto to zaplatí? Na toto Robert Fico opakovane nedáva odpoveď. Všetko niečo stojí, aj tento biznis, a to až do úrovne 600 miliónov eur. Prečo to treba zaplatiť? Prečo by to nemohlo byť zdieľané s akcionármi? Prečo majú byť finančné skupiny zvýhodnené?" pýtal sa vo svojom vystúpení Figeľ.

Podľa jeho slov táto transakcia nemôže byť súčasťou sociálnej politiky vlády. "Je to blud. Smer má moc, ale nemá pravdu. Ideálne je mať moc, ktorá slúži pravde, ktorá je základom spravodlivosti. Pred pravdou neujdete, nedá sa. Pravda vyhráva a oslobodzuje," odkázal vládnym poslancom. Figeľ zároveň kritizoval aj formu, akou mimoriadna schôdza prebieha, keďže sa na nej nezúčastňuje Fico ani členovia jeho vlády. "Toto tu ešte nikdy nebolo. Podľa Ústavy SR na požiadanie NR SR sa člen vlády musí zúčastniť na jej schôdzi. Má to viacero výkladov? Dá sa tomu rozumieť? Robert Fico, právnik. Čo toto je? Je to prejav arogancie a zbabelosti. Nepatrí sa to, ale každý robí, čo vie," dodal. Z poslancov Smeru-SD na jeho kritiku nikto nereagoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona