Figeľ: Zámerom KDH je získať podporu pre politickú zmenu

NETKY.SK • 24 Február 2015, 13:52 • 2 min
Figeľ: Zámerom KDH je získať podporu pre politickú zmenu

BRATISLAVA - Zámerom KDH je podľa predsedu hnutia Jána Figeľa posilňovať dôveru a získavať podporu pre potrebnú politickú zmenu.

slovakia

left justify in out

„Slovensko potrebuje stabilnú a zodpovednú vládu. Naším cieľom je Smer-SD vo vláde nie dopĺňať, ale vystriedať,“ povedal dnes Figeľ pre agentúru SITA v reakcii na zverejnený prieskum verejnej mienky, podľa ktorého pravicové strany by sa mali pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami integrovať a lídrom takejto integrácie by malo byť KDH.

 

Figeľ pripomenul, že sobotňajší snem hnutia potvrdil stratégiu KDH+ ako pozvanie a ponuku občanom, osobnostiam verejného života, profesijným združeniam a komorám a politickým partnerom pre vytváranie neľavicovej alternatívy voči súčasnému smerovaniu Slovenska. Politická stratégia KDH plus pozostáva z troch úrovní: TÍM plus, FÓRUM plus a PLATFORMA plus. „Hnutie ponúka spoluprácu na báze hodnôt a programu všetkým, ktorí nepovažujú súčasné smerovanie Slovenska za správne a ktorí zmýšľajú a konajú podobne,“ dodal Figeľ. 

 

Slovenské pravicové strany by sa mali pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami integrovať, zhodlo sa na tom 38,5 percenta respondentov v prieskume agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA. Rozhodne 'áno' povedalo 16,3 percenta, 'skôr áno' ako 'nie' 22,2 percenta opýtaných. Na odpovedi 'skôr nie' ako 'áno' sa zhodlo 9,9 ľudí v prieskume a podľa 20,2 percenta by sa pravica rozhodne nemala integrovať, takže 'nie' povedalo 30,1 percenta. Na otázku nevedelo odpovedať 31,4 percenta respondentov. Na otázku: "Ktoré politické strany by mali byť lídrami takejto integrácie?" odpovedali len tí, ktorých odpoveď na otázku o integrácii bola kladná. Podľa 23,6 percenta opýtaných by malo byť lídrom integrácie KDH. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona