Figeľ: Voľba Mitríka je výzva, aby sa o rok stal opozičným kandidátom

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 13:53 • 2 min
Figeľ: Voľba Mitríka je výzva, aby sa o rok stal opozičným kandidátom

BRATISLAVA – Voľby predsedu NKÚ podľa šéfa KDH Jána Figeľa nepoškodzuje opozíciu, ale občanov. Ako povedal dnes na tlačovej besede, ľudia si zaslúžia pravdu a zákonnosť.

slovakia

left justify in out

„Táto voľba pomáha gorile zakrývať to, čo sa dialo pred rokmi a napomáha korupcii a klientelizmu, aby sa nebála odhalení. Pre nás je to výzva, aby sa po budúcich voľbách stal predseda NKÚ v plnom zmysle slova opozičným predstaviteľom,“ vyhlásil s tým, že Karol Mitrík je kandidátom Smeru a po marci 2016 by sa mal stať kandidátom opozičného Smeru.

 

Podľa Figeľa opozícia viedla čestný a seriózny zápas o účinnú kontrolu na Slovensku. „Smer si vybral vlastného kandidáta, pretože Žilinka bol jediný opozičný kandidát. Karol Mitrík bol kandidát Roberta Fica, lebo ho Smer avizoval ako vhodného kandidáta už pred tromi rokmi,“ konštatoval Figeľ. 

 

Smer si podľa Figeľa uzurpoval kontrolnú moc v štáte. „Obsadil Úrad pre verejné obstarávanie, zvolil generálneho prokurátora a teraz zvolili svojho nominanta cez Pavla Freša do čela NKÚ. Fico si tým nakydal do vlastných úst,“ vyhlásil a dodal, že Ľudová platforma pred rokmi nemohla dobre fungovať práve pre Freša. 

 

Smer podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Abrhana nastúpil cestu HZDS. „Fico neumožnil občanom cez predsedu NKÚ kontrolovať vládu. Po rokoch premiér opäť používa lož ako pracovnú metódu,“ zdôraznil. Líder OĽaNO Igor Matovič upozornil, že Mitrík ako riaditeľ SIS nechcel zbaviť mlčanlivosti príslušníka SIS, z ktorého bytu tajná služba údajne odpočúvala byt z kauzy Gorila. „Robil to preto, čo sme sa dozvedeli dnes. Vtedy Mitrík odmietol usvedčiť Fica. Dnes ho Fico odmenil. Je mi ľúto, že dnes definitívne zhasla hviezda SDKÚ na politickej scéne,“ dodal Matovič. Ako povedal predseda Nova Daniel Lipšic, Smer presadzuje do kontrolných funkcií len ľudí, ktorí nemajú záujem bojovať proti korupcii. Podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka si Fico výrazne dnes našpinil do úst. "Ale to nie je žiadne prekvapenie,“ konštatoval. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies