Figeľ: Vláda bude do prezidentských volieb len svietiť a kúriť

NETKY.SK • 28 Január 2014, 13:20 • 2 min
Figeľ: Vláda bude do prezidentských volieb len svietiť a kúriť

BRATISLAVA – Vláda až do prezidentských volieb bude podľa predsedu KDH Jána Figeľa viac-menej svietiť a kúriť. Ako povedal dnes na tlačovej besede, na prvej schôdzi NR SR tento rok je predložených len osem nových vládnych návrhov zákonov.

slovakia

left justify in out

„Poslaneckých iniciatív je viac, až 44. Svedčí to o tom, že vláda až do prezidentských volieb bude viac-menej svietiť a kúriť. Robert Fico nadradil nad všetky dôležité záujmy SR svoj osobný záujem,“ zdôraznil Figeľ. Podľa neho na Slovensku je dlhodobo vysoká nezamestnanosť, zhoršuje sa podnikateľské prostredie, vláda nebojuje s korupciou, prepadá sa kvalita školstva. „Napriek tomu je na schôdzu parlamentu predložených len osem nových legislatívnych opatrení. Vláda do prezidentských volieb bude svietiť a kúriť, lebo Fico chce byť prezident SR,“ povedal.

Figeľ upozornil, že KDH predkladá sedem návrhov, ktoré sa týkajú rôznych oblastí. Ako príklad uviedol cestovný ruch. KDH chce tiež zákonom obmedziť neúmerné zaťaženie pri spotrebiteľských úveroch a pôžičkách. Chce zákonom vylepšiť pomery v školstve. Za dôležitý považuje Figeľ návrh, ktorý sa dotýka hazardných hier. Tie sa podľa Figeľa rozmáhajú a dopadajú na bežných obyvateľov, pričom štát ráta s istým príjmom. „Na hazarde však v skutočnosti zarábajú krupieri, prevádzkovatelia automatov, ale ostatní strácajú. Chceme vrátiť samosprávam kompetenciu, aby mohli zodpovedne rozhodovať o tom, čo sa deje v ich prostredí,“ uviedol. KDH chce podľa Figeľa svojimi návrhmi pomáhať slabším a tým, ktorí sú v núdzi. Chce vytvárať prostredie, ktoré zlepšuje podnikanie, zamestnávanie a transparentnosť. 

Podpredseda KDH Ján Hudacký upozornil, že novela zákona o dani z príjmov z dielne hnutia má zaviesť oslobodenie od dane z príjmu poskytovateľov prechodného ubytovania, ktorí poskytujú maximálne päť lôžok. „Väčšina týchto poskytovateľov neplatí dane. Poskytujú tieto služby načierno, pričom neodvádzajú nielen daň z príjmu, ale ani miestne dane. Tento návrh chce, aby títo podnikatelia legalizovali svoju činnosť a zaregistrovali sa,“ dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies