Figeľ víta výsledok rokovania Rady ministrov EÚ

NETKY.SK • 5 December 2015, 10:06 • 2 min
Figeľ víta výsledok rokovania Rady ministrov EÚ

BRATISLAVA – Predseda KDH Ján Figeľ oceňuje postoj ministrov spravodlivosti Maďarska a Poľska, ktorí na štvrtkovom (3.12.) rokovaní Rady ministrov EÚ pre vnútro a spravodlivosť odmietli legislatívny návrh, ktorý mal okrem iného upravovať otázky vlastníckeho práva pre manželstvá osôb rovnakého pohlavia a registrované partnerstvá v rámci EÚ. Na schválenie tohto návrhu bol potrebný jednomyseľný súhlas členov Rady.

slovakia

left justify in out

KDH bude podľa Figeľa naďalej trvať na tom, aby na schválenie legislatívnych zmien v otázkach manželského a rodinného práva, ako aj súvisiacich vlastníckych vzťahov, bol potrebný jednomyseľný súhlas všetkých členských krajín EÚ. "Zároveň očakávam, že členovia slovenskej vlády budú na pôde EÚ konať aktívne a zodpovedne a budú chrániť manželstvo, deti a rodinu v duchu a podľa znenia slovenskej Ústavy," vyhlásil predseda kresťanských demokratov.

 

Figeľ v tejto súvislosti pripomenul, že v januári 2002 bola prijatá Deklarácia NR SR o zvrchovanosti členských štátov EÚ v kultúrno-etických otázkach. "Otázky rodinného práva platného na Slovensku patria do výlučnej kompetencie slovenského parlamentu, a nie bruselských inštitúcií," zdôraznil Figeľ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies