Figeľ stojí za Hlinom, trvá na tom, že polícia konala neprimerane

NETKY.SK • 6 September 2015, 11:31 • 2 min
Figeľ stojí za Hlinom, trvá na tom, že polícia konala neprimerane

BRATISLAVA - Predseda KDH Ján Figeľ stojí za poslancom NR SR Alojzom Hlinom (člen klubu KDH), ktorý je obvinený z prečinu obmedzovanie osobnej slobody v súbehu s prečinom neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru.

slovakia

left justify in out

Naďalej trvá na tom, že polícia konala pri Hlinovom zadržaní neprimerane.

 

"Stojím za Alojzom Hlinom a stojím si aj za tým, že na Slovensku sa rozmohla nevídaným spôsobom úžera, a tým pádom aj exekúcie často proti starým ľuďom, ktorí si neuvedomujú nebezpečenstvo brania si takýchto pôžičiek," povedal pre TASR Figeľ. Hlina podľa neho upozorňuje na tento problém iným, svojským štýlom, čo však neoprávňuje políciu demonštrovať svoju silu proti nemu alebo proti opozícii.

 

"Rešpektujem právomoci polície, ale občan a poslanec Hlina nekládol odpor. Celé konanie policajtov od povalenia na zem až po spútanie človeka bolo neprimerané a neprijateľné," zdôraznil. Podľa Figeľa išlo pri Hlinovom zadržaní o demonštráciu sily voči človeku, ktorý má iný názor.

 

Hlinu polícia zadržala a následne obvinila po tom, čo sa vo štvrtok (3.9.) snažil zamurovať vchod do pobočky nebankovej spoločnosti Pohotovosť na Obchodnej ulici v Bratislave. Policajný prezident Tibor Gašpar tvrdí, že Hlinu zadržali po tom, čo na číslo 158 zavolala pracovníčka prevádzky. Povedala, že je obmedzovaná na osobnej slobode zo strany politika, ktorý jej nechcel umožniť opustiť prevádzku murovaním vchodu.

 

Konanie policajtov obhajuje. "Donucovacie prostriedky boli použité voči poslancovi NR SR nie z dôvodu podozrenia, že spáchal trestný čin, ale z dôvodu, že neuposlúchol výzvu policajta," povedal Gašpar. Polícia podľa jeho slov takto postupuje voči každému občanovi, pokiaľ sú na to splnené zákonom stanovené podmienky.

 

"Je podstatné zdôrazniť, že právo politika na politický názor, postoj, nemôžu byť nadraďované alebo presadzované porušením práva na osobnú slobodu inej osoby. Aj poškodená pracovníčka je občianka tejto krajiny a má svoje ľudské práva a slobody a môže sa domáhať ich dodržiavania prostredníctvom polície," dodal Gašpar.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies