Figeľ spoluzakladá v OSN sieť na podporu rodiny

NETKY.SK • 4 December 2014, 11:26 • 2 min
Figeľ spoluzakladá v OSN sieť na podporu rodiny

BRATISLAVA – Na pôde OSN by mala vzniknúť podľa predsedu KDH Jána Figeľa politicko-hodnotová sieť, ktorá sa zameria na víziu ochrany a posilnenia rodiny, ako aj podporu ústredných mravných sociálnych a politických hodnôt.

slovakia

left justify in out

V sídle OSN bude v piatok Transatlantický summit zákonodarcov a verejných činiteľov z rôznych krajín sveta. Ako povedal Figeľ dnes pre agentúru SITA, jeho cieľom je potvrdiť dôležitosť rodiny pre stabilnú, zdravú a udržateľnú spoločnosť a zároveň vyzvať a zaviazať medzinárodné spoločenstvo k ochrane a podpore rodiny. Účastníci podpíšu Deklaráciu o právach rodiny. Jej cieľom je podľa Figeľa reagovať na spochybňovanie hodnoty manželstva a rodiny v súčasnom svete a potvrdiť dôležitosť nemenných základných hodnôt našej kultúry a civilizácie.

 

OSN pracuje v súčasnosti na novej Stratégii udržateľného rozvoja. Podľa Figeľa udržateľný vývoj a skutočný rozvoj každej spoločnosti, hospodárstva a kultúry je možný len cez vitalitu a prínos rodín ako základných buniek ľudského spoločenstva. „Udržateľný rozvoj cez rodinu je nielen efektívnejšia cesta, ale v podstate jediná možná. Mnohé sociálne, právne a politické zmeny negatívne ovplyvňujú manželstvo a rodičovstvo a vedú k triešteniu rodiny a nestability k deťom,“ povedal s tým, že účastníci summitu sú znepokojení neustálym úsilím znižovať hodnotu rodiny a najmä autentickej povahy manželstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies