Figeľ: Som pripravený pomôcť Slovensku počas predsedníctva v Rade EÚ

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 15:55 • 2 min
Figeľ: Som pripravený pomôcť Slovensku počas predsedníctva v Rade EÚ

BRATISLAVA – Končiaci predseda KDH Ján Figeľ ponúka svoje európske skúsenosti v prospech Slovenska, ktoré v druhom polroku preberá predsedníctvo v Rade Európskej únie. Figeľ to dnes povedal prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi, ktorý ho prijal v Prezidentskom paláci.

slovakia

left justify in out

Bývalý šéf kresťanských demokratov sa prišiel rozlúčiť s hlavou štátu a poďakovať za spoluprácu. Ako bývalý hlavný vyjednávač vstupu Slovenska do EÚ a jeho prvý eurokomisár je pripravený pomôcť krajine v nadchádzajúcom období. Počas viacročného pôsobenia v Bruseli mal možnosť rozvíjať vzťahy celkom s 11 predsedníckymi krajinami, priblížil.

 

Prezidentovi podľa jeho slov nedal konkrétnu ponuku, iba vyjadril ochotu pomôcť. „To, čo som zažil doteraz, je aj vkladom pre spoločnosť. Tam, kde môžem, pomôžem, kde nie, neprekážam,“ uviedol.

 

„Ako osoba, ako človek s európskymi skúsenosťami som tu, chcem byť nápomocný, ak sú potrebné pri vytváraní dialógu alebo vzťahov, preto, aby sa Slovensku darilo,“ vysvetlil Figeľ, ktorý je prvý deň mimo funkcie. Postu predsedu KDH sa vzdal v utorok (15.3.) v reakcii na volebný neúspech hnutia, ktoré sa po prvý raz vo svojej 26-ročnej histórii nedostalo do parlamentu.

 

„Slovensko má pred sebou historickú výzvu a chcem povedať, že neexistuje druhý pokus pre prvý dojem,“ zdôraznil dôležitosť nadchádzajúcich mesiacov Figeľ. „Predsednícka krajina, to nie je len moderovanie a organizovanie podujatí, ale to je predovšetkým presadzovanie zdravých, konštruktívnych riešení a to je výzva pre slovenskú diplomaciu, politiku a celú spoločnosť,“ doplnil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies