Figeľ: Smer nerieši nezamestnanosť ani korupciu

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 11:46 • 2 min
Figeľ: Smer nerieši nezamestnanosť ani korupciu

BRATISLAVA - Blížiaca sa 19. schôdza Národnej rady SR má takmer sto bodov, ale zo strany vládneho Smeru-SD nie sú medzi nimi návrhy riešení dvoch kľúčových problémov Slovenska - nezamestnanosti a korupcie.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder KDH Ján Figeľ, podľa ktorého nezamestnanosť láme negatívne rekordy a v korupcii sme boli zaradení medzi medailové krajiny, čo je veľmi zlá vizitka.

"Byť na špici v korupcii je škodlivé pre ekonomiku, politiku a celkovú situáciu. KDH ponúka riešenia. Pri nezamestnanosti je to návrh zákona o podpore rodinného podnikania, ktorý vylepšuje nielen postavenie ekonomicky angažovaných rodín, ale aj ekonomické prostredie," vysvetlil Figeľ. Zároveň sa domnieva, že tento zákon by mohol postupne pomôcť zamestnanosti na Slovensku.

Kresťanskí demokrati svojím návrhom zákona riešia aj boj proti korupcii. "Je tam náš zákon na ochranu ohlasovateľov korupcie. Práve takýmto spôsobom apelujeme na Smer-SD, aby odhodil ideologické pohľady a hľadal rozumné riešenia," vyzýval Figeľ.

Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský vníma ako trik zo strany Smeru-SD, že návrhy, ktoré sú nepopulárne a mohli by vo verejnosti vyvolať istý odpor voči vláde, predkladá strana cez poslancov. "Máme pocit, že nad rámec ústavnosti a zákonnosti ide návrh skupiny poslancov na čele s Marošom Kondrótom. Ide o novelu zákona o vyvlastňovaní," povedal s tým, že právna norma rieši vyvlastňovanie bez odbornej diskusie a pripomienkového konania. Hrušovskému sa okrem iného nepáči, že z vyvlastňovacieho konania majú byť vyňaté samosprávy. "Vlastnícke právo občana je tu povýšené nad komerčný záujem," upozornil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies