Figeľ: S nami sa bude vytvárať alternatíva voči súčasnému stavu

NETKY.SK • 17 Február 2014, 17:16 • 2 min
Figeľ: S nami sa bude vytvárať alternatíva voči súčasnému stavu

BRATISLAVA - Tak ako s hnutím KDH vznikala alternatíva voči mečiarizmu, s kresťanskými demokratmi sa bude vytvárať alternatíva aj voči súčasnému stavu, ktorý nie je dobrý.

slovakia

left justify in out

Vo svojom príhovore počas osláv 24. narodenín KDH to dnes vyhlásil líder hnutia Ján Figeľ.
      

"KDH odmietalo a bude odmietať populizmus i extrémizmus. Toto nie sú odpovede, ale slepé cesty, do ktorých niektoré krajiny vstupujú a nevedia cestu späť," upozornil. Figeľ tvrdí, že KDH bolo vždy kooperatívne a nikdy sa neizolovalo a neoddeľovalo od tých, ktorí zmýšľajú podobne. "Spájať tých, ktorí zmýšľajú a konajú v zhode, je náročné, ale rozhodujúce. Spolupracovali sme aj s ľavicou, keď bolo treba poraziť autokraciu a zneužívanie moci. Spolupracovali sme a aj budeme so stredopravými stranami v boji proti populizmu, zneužívaniu moci a korupcii. Aj naďalej budeme spolupracovať s tými, ktorí chcú budovať moderné a transparentné Slovensko," avizoval.
      

Figeľ spolustraníkov pochválil, že KDH je jediným politickým subjektom, ktorý je v parlamente nepretržite 24 rokov. "To hovorí na jednej strane o vernosti a vytrvalosti a na druhej strane o istej nestabilite a trieštení, ktoré Slovensko, ale aj iné krajiny sprevádza," povedal.
      

Líder Mostu-Híd Béla Bugár kresťanským demokratom podaroval 24-ročné tokajské víno. "Ak má víno dobré podmienky a dobré zázemie, tak čím je staršie, tým je lepšie. To isté želám KDH. Víno bolo vyrobené v Maďarsku, zrejme sa vypije na Slovensku a budem veľmi rád, keby sme vedeli v budúcnosti rozvinúť aj iné formy spolupráce," podotkol v príhovore.
      

Na oslavu prijal pozvanie aj český vicepremiér a predseda KDÚ-ČSL Pavel Bělobrádek i predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Prišli aj veľvyslanci Cypru, Izraela, Maďarska, Poľska, Nemecka, Španielska a Talianska. Zúčastnila sa aj expremiérka Iveta Radičová, pozvanie dostal hokejista HC Slovan Bratislava Juraj Mikúš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies