Figeľ: Rodina ako základná bunka spoločnosti je pod obrovským tlakom

NETKY.SK • 19 Január 2015, 10:33 • 2 min
Figeľ: Rodina ako základná bunka spoločnosti je pod obrovským tlakom

BRATISLAVA - Rodina je základná bunka spoločnosti a dnes je pod obrovským tlakom. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to vyhlásil šéf KDH Ján Figeľ, ktorý ako podpredseda Národnej rady SR prijal líderku chorvátskeho referenda zameraného na ochranu manželstva Željku Markič.

slovakia

left justify in out

"Rodina je často spochybňovaná z hľadiska svojej definície, poslania a postavenia. Práve chorvátsky príklad referenda z decembra 2013, kde iniciatíva pomohla zmeniť ústavu, bol veľkou inšpiráciou aj pre Slovensko," tvrdí Figeľ. Podľa jeho slov po tom, ako sa vlani zmenila ústava s cieľom chrániť manželstvo, téma rodiny rezonuje vďaka referendu naďalej. "Referendum je podobne ako voľby sviatkom demokracie, preto je dôležité, aby prinieslo dobré ovocie," myslí si.
      

Figeľ pripomenul, že SR má od 1. septembra doplnenú ústavu o definíciu manželstva ako jedinečného zväzku muža a ženy. "Toto je základ, na ktorom chceme ďalej stavať. Táto zmena bola dôležitá," poznamenal.
      

Markič, ktorá je na niekoľkodňovej ceste po Slovensku, vyzdvihla zámer organizátorov a podporovateľov februárového referenda ochraňovať rodinu a deti. "Som rada, že poslanci parlamentu rešpektujú, čo im ľudia hovoria. A tí im hovoria, že rodina je pre nich dôležitá. Som rada, že politici rôzneho smerovania rešpektujú a ochraňujú rodinu," odkázala.
      

Referendum, ktoré iniciovala Aliancia za rodinu, sa uskutoční 7. februára a na hlasovacích lístkoch budú tri otázky z pôvodných štyroch. Jednu zamietol Ústavný súd SR. Budeme sa vyjadrovať k otázkam - či ľudia súhlasia s tým, aby sa manželstvom mohol nazývať len zväzok jedného muža a jednej ženy; či súhlasia, aby si homosexuálne zväzky nemohli nárokovať adopcie detí a či súhlasia, aby rodičia mohli rozhodovať o spôsobe výchovy a vzdelávania svojich detí v školách pri citlivých kultúrno-etických veciach, ako je sexuálne správanie alebo eutanázia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies