Figeľ: Prácu a spravodlivosť si ľudia zaslúžia viac ako vlaky zadarmo

NETKY.SK • 21 Február 2015, 12:57 • 2 min
Figeľ: Prácu a spravodlivosť si ľudia zaslúžia viac ako vlaky zadarmo

NITRA - Prácu a spravodlivosť potrebujú ľudia viac ako vlaky zadarmo a KDH chce občanom k práci a spravodlivosti pomôcť.

slovakia

left justify in out

Vo svojom prejave na dnešnom sneme KDH v Nitre to vyhlásil líder hnutia Ján Figeľ.
      

"Vláda tieto problémy riešiť nevie a korupciu riešiť nechce. Ak bude ale SR viac troviť ako tvoriť, tak konzumujeme budúcnosť, čo je nemorálne voči našim deťom," upozornil šéf kresťanských demokratov s tým, že teraz potrebujeme tvorivé a vyspelé Slovensko.
      

Figeľ pri príležitosti 25. výročia založenia KDH uviedol, že ide o najstaršiu ponovembrovú stranu aj preto, lebo má ľudí verných a vytrvalých. "Niektorí si November '89 nevšimli, niektorí ho nechápu, pre nás je však November '89 našou DNA, lebo je o slobode, návrate do Európy, o tom, čo naši otcovia nemali," vysvetlil.
      

Podpredseda parlamentu, ktorý stojí na čele KDH od septembra 2009, zároveň delegátov upozornil, že KDH je jediná strana založená zdola, čo je rozdiel oproti stranám založeným mecenášmi. "Funkcionárov si volíme tak, aby sa nám lepšie kráčalo. Ustáli sme veľa odchodov, osočovanie, ataky, aj to svedčí o odolnosti. Zachovali sme si identitu aj kontinuitu. Nemusíme vždy vyhrávať, ale nesmieme sa nikdy vzdávať," apeloval Figeľ.
      

Hnutie KDH označil jeho predseda ako lídra v prorodinnej politike, a to v spolupráci s tými, ktorým na rodine záleží. Poukázal aj na výsledky viacerých volieb, kde KDH obsadilo druhú priečku hneď po vládnom Smere-SD. "Je to potvrdenie, že KDH má naviac. Pozývame k spolupráci tých, ktorí zmýšľajú a konajú podobne - odborníkov, osobnosti verejného života, politikov a politické strany. Máme skúsenosti, odborníkov, program a silné medzinárodné postavenie. Toto chceme ponúknuť do služby Slovenska. KDH je tu 25 rokov, je tu teraz, bude tu aj naďalej a bude silnejšie," dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies