Figeľ: Odmietnutie návrhov KDH je dobrá správa pre korupčníkov

NETKY.SK • 19 September 2013, 12:19 • 2 min
Figeľ: Odmietnutie návrhov KDH je dobrá správa pre korupčníkov

BRATISLAVA - Za dobrú správu pre finančné skupiny, pre korupčníkov a podvodníkov označil predseda KDH Jan Figeľ dnešné hlasovanie poslancov Smeru, ktorí odmietli návrhy zákonov o ochrane oznamovateľov korupcie a o lobingu z dielne KDH.

slovakia

left justify in out

"Je to zlá správa pre slušných ľudí na Slovensku, slušných podnikateľov a firmy. Ale prídu raz aj lepšie a dobré správy," povedal Figeľ po hlasovaní.

Smer-SD dnes podľa Figeľa zvolil nezodpovedný stranícky prístup. Zákon o ochrane oznamovateľov korupcie prešiel prvým čítaním, kde nikto, ani z vládneho Smeru nebol proti. Po úprave zákona, keď z neho Figeľ vypustil kritizované odmeňovanie oznamovateľov korupcie, prešiel návrh aj parlamentnými výbormi. Dnes návrh zákona prešiel aj druhým čítaním, ale záverečným hlasovaním už nie. "Pretože tak rozhodol on - Robert Fico. Robert Fico, ktorý nepríde na nie že diskusiu, ale obhajobu prípadu známeho pod názvom Slovenský plynárenský podvod," vyhlásil Figeľ. 

Zákon o lobingu, ktorým chceli poslanci KDH prvý raz na Slovensku vymedziť pravidlá tejto činnosti, neprešiel ani do druhého čítania. "To ma len utvrdzuje v tom, že strane Smer nelegálny a netransparentný lobing vyhovuje," povedal poslanec za KDH Pavol Hrušovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies