Figeľ: Nielen ja prirovnávam Kollárovu rodinu k mohamedánskej

NETKY.SK • 10 Apríl 2016, 09:37 • 2 min
Figeľ: Nielen ja prirovnávam Kollárovu rodinu k mohamedánskej

BRATISLAVA - Expredseda KDH Ján Figeľ sa ohradil proti vyjadreniam lídra Sme rodina Borisa Kollára v TABLET.TV, podľa ktorých presadzoval trestanie žien za umelé oplodnenie. Zároveň trvá na svojom prirovnaní, podľa ktorého Kollárova rodina pripomína skôr mohamedánsku. Uviedol to pre TASR.

slovakia

left justify in out

Figeľ po voľbách vo viacerých médiách prirovnal rodinu Borisa Kollára k mohamedánskej, keďže má deti s viacerými partnerkami. „Nemyslím si, že sa tento pán dobre vyjadril. Mám deväť detí a starám sa o ne. Bavíme sa o tom, že tu padá demografická krivka,“ reagoval Kollár v TABLET.TV na Figeľov bonmot. „Spoločnosť nie je poškodená tým, že Kollár má deväť detí. Ale to, čo chcel tento pán presadiť, že žena sa nechá umelo oplodniť a pôjde do basy, to patrí do stredoveku. Zákaz interrupcií... To sú také veci, čo nepatria do tohto storočia. Voliči im za to vystavili účet,“ odkázal Figeľovi Kollár.

 

"Kritický názor na polygamický či mohamedánsky charakter partnerstiev a rodičovstiev Borisa Kollára je nielen mojím oprávneným pohľadom. Každý si urobí svoj vlastný názor na to, ako by mala rodina vyzerať a fungovať," reagoval pre TASR Figeľ.

 

Zároveň pripomenul, že návrh novely ústavy, ktorý počítal s trestami za umelé oplodnenie, nepredkladalo KDH. "Čo sa týka návrhu zmeny ústavy o ochrane života, ktorú na jeseň predložili dvaja nezávislí poslanci a Jozef Mikloško, odmietam tvrdenia Borisa Kollára ako nepravdivé. Takéto klamstvá boli proti KDH šírené v spoločnosti cielene od decembra. Pri parlamentnom rokovaní poslanci KDH opakovane vyjadrili výhrady k predloženému návrhu s tým, že definitívnu zmenu podporia len vtedy, ak bude upravená a trestanie žien pri umelom oplodnení bude vypustené," zdôraznil expredseda KDH.

 

Figeľ reagoval aj na otázku interrupcií. "Kresťanskí demokrati programovo a principiálne podporujú ochranu najslabších v spoločnosti. A tými sú prichádzajúce osoby - ľudia pred ich narodením na svet."

Na Kollárovu poznámku, že voliči vystavili KDH účet, expredseda strany reagoval poukázaním na hodnoty KDH. "Politika skutočných hodnôt v ostatných voľbách na Slovensku prehrala. Verím, že po vytriezvení z vlny populizmu, nezodpovednej a skorumpovanej politiky, príde obdobie návratu k pravým hodnotám, na ktorých stojí zdravá spoločnosť a jej prosperita," uviedol Figeľ.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies