Figeľ nevidí dôvod na ospravedlnenie sa Gašparovičovi

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 17:30 • 2 min
Figeľ nevidí dôvod na ospravedlnenie sa Gašparovičovi

BRATISLAVA – Predseda opozičnej strany KDH Ján Figeľ nevidí dôvod na ospravedlnenie sa bývalému prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi. Figeľ to vyhlásil v dnešnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

slovakia

left justify in out

K ospravedlneniu opozíciu ešte v sobotu (21. 3.) vyzval premiér Robert Fico (Smer-SD). Dôvodom je podľa predsedu vlády to, že na exprezidenta predstavitelia opozície po rozhodnutí nevymenovať Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora podali návrh na obžalobu. Fico žiada ospravedlnenie v súvislosti s verdiktom Ústavného súdu SR, podľa ktorého prezident Andrej Kiska pochybil, keď nevymenoval ústavných sudcov z predložených kandidátov. Pýtal sa tak, kde je teraz žaloba na prezidenta Kisku a opozíciu označil za farizejov.

 

Podľa Figeľa však ide o úplne iné príbehy a ten v súvislosti s prezidentom Kiskom ani nie je ukončený. "Bolo vyjadrené jedno rozhodnutie v sťažnosti troch osôb z piatich a ešte ďalší senát bude posudzovať sťažnosť dvoch ďalších osôb," opísal Figeľ.

 

Prezident Kiska pritom podľa neho vymenoval zo šiestich parlamentom zvolených kandidátov jednu osobu. "To znamená, že jeden krok urobil," dodal Figeľ. Podľa neho sa zároveň prezident veľmi racionálne vyjadril, keďže uviedol, že teraz počká na rozhodnutie druhého senátu ústavného súdu. Šéf kresťanských demokratov tiež chápe, že sa Kiska snaží o skvalitňovanie inštitúcií, nad ktorými má gesciu, tým, že menuje jej členov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies