Figeľ možno zostane vo funkcii naďalej

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 16:29 • 2 min
Figeľ možno zostane vo funkcii naďalej

BRATISLAVA – Podpredseda NR SR Ján Figeľ možno zostane vo funkcii naďalej. Poslanci parlamentu by sa k jeho odvolávaniu mali po týždni vrátiť opäť v piatok. vovanie.

slovakia

left justify in out

Otázne je však podľa informácií agentúry SITA, či dôjde aj k jeho odvolaniu. Figeľa na návrh Smeru-SD parlament odvolával minulý týždeň tri dni, pretože podľa Roberta Fica je on zodpovedný za problémy Váhostavu. O odvolaní však nehlasovali.

 

Prioritou pre vládny Smer-SD je ešte dnes dokončiť rokovanie o novele Obchodného zákonníka, ktorý má riešiť problémy s reštrukturalizáciou firiem. Preto dnes parlament bude rokovať dovtedy, kým sa neskončí rozprava k návrhu vlády. 

 

Po odhlasovaní zmien v Obchodnom zákonníku a vyriešení odvolávania Figeľa sa majú poslanci vrátiť k návrhu opozície odvolať ministra zdravotníctva Viliama Čisláka, ktorý je vo funkcii od novembra. Parlament začal na 50. schôdzi o jeho odvolávaní rokovať v stredu ráno minulý týždeň, po štyroch hodinách však Pellegrini schôdzu prerušil. NR SR sa má k návrhu vrátiť po doriešení Obchodného zákonníka. Opozícia chce odvolať ministra, pretože čistí kauzy svojej predchodkyne Zuzany Zvolenskej, napríklad nákup piešťanského CT prístroja a tendre na stravovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies