Figeľ: Ministerstvo dopravy zneužíva eurofondy

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 15:45 • 2 min
Figeľ: Ministerstvo dopravy zneužíva eurofondy

BRATISLAVA - Predseda KDH Ján Figeľ kritizuje aktuálne zneužívanie finančných prostriedkov európskych daňových poplatníkov na politické ciele.

slovakia

left justify in out

V otvorenom liste premiérovi Robertovi Ficovi upozornil na to, že peniaze, ktoré má ministerstvo dopravy vyčlenené z eurofondov na propagáciu európskych projektov, zneužili jeho predstavitelia na platený mediálny útok voči politickému oponentovi. Figeľ zároveň vyzval predsedu vlády, aby konal a vyvodil zodpovednosť voči tým, ktorí podľa neho zneužili financie európskych daňových poplatníkov a porušili pravidlá pre použitie prostriedkov Európskej únie.

"Zneužívanie európskych prostriedkov na politický súboj a osobnú reklamu je v priamom rozpore s pravidlami využívania týchto zdrojov. KDH je presvedčené, že boli hrubo porušené pravidlá Európskej únie, a peniaze európskych daňových poplatníkov, vrátane slovenských, boli zneužité na politické účely," napísal Figeľ v liste, ktorý poslal na vedomie aj predsedovi Európskej komisie Josému Manuelovi Barrosovi. 

Vo viacerých denníkoch bola 24. apríla uverejnená reklama na využívanie eurofondov z Operačného programu Doprava. "Okrem iných informácií sa v rozsiahlom článku objavila aj nepravdivá a zavádzajúca kritika na moju osobu ako bývalého ministra dopravy v spojitosti s projektom podzemnej železničnej stanice Bratislava - Filiálka," uviedol Figeľ. Vyslovil presvedčenie, že spomínaný reklamný článok a jeho publikovanie v slovenských denníkoch by nemalo byť v žiadnom prípade financované zo zdrojov daňových poplatníkov Európskej únie a ani SR. "Férovým riešením by bolo zaplatenie takejto politickej reklamy buď stranou SMER-SD alebo samotným ministrom dopravy Jánom Počiatkom," uzavrel Figeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona